Oon just se ekohörhöhippiäiti, joka ei käytä edes dödöä

Moikka! Täällä kirjoittelee siis 23-vuotias just se ekohippihörhöäiti, joka ei käyttänyt edes dödöä raskausaikana. Luovuin kosmetiikasta pääasiassa jo useampi vuosi takaperin. Olin (ja yhä olen) huolissani ympäristön saastumisesta ja kemikalisoitumisesta. Luonto kierrättää kaiken, joten kaikki shampoot, hiusvärit, meikit, kynsilakat, roskat, ilmansaasteet, joita sinne syydetään, päätyy lopulta takaisin meihin ruuan, veden ja ilman mukana. Lisäksi kaikki, mitä äitiin on vuosien aikana kertynyt ja edelleen kertyy, menee raskaus ja imetysaikana suoraan vauvaan. Kosmetiikan kemikaalit imeytyvät ihokontaktista pintaverenkiertoon ja sitä kautta elimistöön. Hiusvärien PPD:stä on löydetty samaa karsinogeeniksi luokiteltua ainetta, jota on esimerkiksi tupakan savussa. Lisäksi niiden sisältämä kemikaalit on yhdistetty kynsilakkojen, meikkien ja lukuisten muiden kosmetiikkatuotteiden sisältämien kemikaalien tavoin lihomiseen, hedelmällisyyden heikkenemiseen ja allergioiden syntyyn. Vaikutus herkässä kehitysvaiheessa olevaan vauvaan on todennäköisesti suurempi kuin äitiin.

No kukin tekee, mitä tahtoo, ja onhan maailmassa aina ollut vaaroja. Syntyyhän tupakoitsijoillekin ihan normaaleja vauvoja, vaikutukset tosin näkyvät usein vasta vuosien päästä, eikä niitä aina osata yhdistää oikeisiin lähteisiin. Ehkä ongelman ydin on, että kun kehoon syynätään uusia aineita, joihin se ei ole satojen vuosituhansien aikana tottunut, niin se saattaa reagoida vähän hassusti. Sillä ei ole ollut aikaa sopeutua näihin aineisiin. Tämä loppu siis omaa pohdintaa 🙂 Mutta tässä syitä, miksi nykyisin vältän kaikkea kosmetiikkaa hammastahnaa lukuunottamatta.

Ekohippi

 

One thought on “Oon just se ekohörhöhippiäiti, joka ei käytä edes dödöä”

  1. Tämä on ensimmäinen esimerkkikommentti blogissasi. Kun blogisi lukijat kirjoittavat kommentteja artikkeliisi, näkyvät ne samalla tavalla kuin tämä kommentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *