Hävettää olla minä

Mua hävettää olla mä. Vaikka tituleerasin itseni ekohörhöksi, oikeasti häpeän sitä puolta. Pelkään, että minut oikeasti leimataan ekohörhöksi ja juttujani pidetään vinksahtaneina. Juontaa varmaan juurensa siihen, että lapsuuden perheessäni jutuilleni on sanottu aina ”höpöhöpö”.

Kaupassa kaivan salaa omat muovikassit esiin ja lastaan irtokasvikset ja -hedelmät siihen. Laitan tarralapun rusettiin, josta sen saa pois. Voisihan sen aina vaan laittaa edellisen päällekin, mutta pelkään laitteiden menevän sekaisin ja lukevan molemmat viivakoodit. No tiedän kyllä, että jotkut tekevät niin, eivätkä laitteet ole siitä miksikään menneet, mutta silti… En tahtoisi joutua selittämään.

Lasta hoitoon annettaessa pelkään sanoa, että meillä on lasisia tuttipulloja, joista sitä voi juottaa. Niihin on myös suojat, ettei ne hajoa. Muovista kun irtoaa lämmitettäessä kemikaaleja. Taannoin oli kohu BPA:sta. Se on sittemmin korvattu BPS:llä, mutta nyt, kun BPS:ää on tutkittu, ei se ole yhtään sen parempi vaihtoehto, vaan ihan samankaltainen. Niinhän teollisuus yleensäkin toimii, korvaa huonoon maineeseen joutuneen kemikaalin toisella, vielä tutkimattomalla, puhdistaakseen maineensa ja markkinointi kikkana. Sitten juttu lakaistaan maton alle. Nämä voi kuulostaa salaliittoteorioilta, jos ei ole asioihin perehtynyt. Kai pelkään leimautuvani myös harhaiseksi. Toisaalta minun lapsi ja loppupeleissä minun vastuulla, joten toisten on ehkä hyväksyttävä se.

Sitten ruokailuun… Mulla on ärtynytsuoli, eli vatsa menee aika helposti sekaisin viljoista, perunasta ja sen sellaisesta. En kuitenkaan kehdannut tätä aluksi kertoa, koska pelkäsin, ettei minua uskota. Kotona siihen suhtauduttiinkin aluksi vähän epäluuloisesti, pistettiin jännityksen piikkiin tai pidettiin kuviteltuna. Toinen sitten on kasvisyönti. Lihasta tulee päänsärkyä helposti, enkä hirveästi pidä sen mausta. Mutta lihaa pitää syödä, koska sitä vain tarvitaan. Näin minulle sanoi myös ravitsemusterapeutti raskausaikana. Että täytyy ajatella vauvan parasta. Netissä kuitenkin moni ravitsemusterapeutti ja virallinen suositus kertoi, ettei liha ole raskausaikana välttämätöntä, jos saa korvattua kaikki vitamiinit, kivennäisaineet ja proteiinin muilla keinoin. Syön kuitenkin pähkinöitä, kananmunia ja maitotuotteita, joten…

Nojoo. Kukaan ei halua tulla tuomituksi tai naurunalaiseksi. Se, että sitä mitä kerrot, ei arvosteta, jättää jälkensä. Sitä ei halua kokea uudestaan, joten yrittää salata ajatuksiaan. Siksi kai tämä blogikin. Pakko jonnekin purkaa, missä kukaan ei päinnaamaa voi tulla sanomaan höpöhöpö. Höpönlöpö. Löpönhöpö. Hyvää torstai iltaa 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *