Itsetehty pyykinpesuaine

Pyykkiä tulee pestyä vauvaperheessä paljon… Varsinkin, kun käytössä on kestovaippoja. Astianpesukoneessa meillä käytetään pesuaineena soodaa ja suolaa. En esipese astioita ollenkaan eli astiat menee koneeseen pinttyneenkin lian kanssa. Lika on lähtenyt tähän mennessä ainakin ihan hyvin, tosin kiiltäviä astioista ei saa, ellei sitten huuhtele ja kiillota jollain liinalla. No, minulle riittää, ettei ole likaa. Jos pestään käsin, sopii silloin mäntysuopa.

Löysin netin ihmeellisestä maailmasta seuraavanlaisen ohjeen itsetehdylle pyykinpesuaineelle:

Kotitekoinen orgaaninen pyykinpesuaine

Tarkoitus tänään tehdä ja lähipäivinä kokeilla 🙂 laitan tulokset sitten kuvien kera (ihan kuin kukaan niitä odottais xD). Muutoin käytän esimerkiksi lattioiden pesuun vain vettä ja hinkkaan liat irti mekaanisesti. Jos jokin tahra ei kuitenkaan lähde, niin siihen lurautan tipan mäntysuopaa. En sen kovemmilla aineilla uskalla siivota jo ihan itseni, mutta varsinkaan kohta lattioita pitkin kiitävän papanossin terveyden takia. Pesuaineiden tarkoitus on tietysti saada tehokkaasti puhdasta jälkeä ja haista ”hyvälle”, eivätkä yritykset tunnu kaihtavan keinoja näihin tuloksiin päästäkseen… 😮 Monet pesuaineet ärsyttävät jo pelkästään ihokosketukseen joutuessaan, entäs sitten kun ne päätyvät viemäreiden kautta vesistöihin ja ympäristöön ja sitä kautta ruokaan?

Hilpeyttä tähänkin päivään tuo tarkoin valitut Juice Leskisen biisin sanat: ”Aina oikein uskoa ei jaksa ihmiseen, kun ihmiskunta tekee itsemurhaa”. Ja silti ”kaikki paitsi elämä on turhaa”.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *