Synnytyksen jälkeinen herkistyminen

Ennen synnytystä varoiteltiin synnytyksen jäkeisestä masennuksesta. Se tulee kuulemma 80% synnyttäjistä… Ajattelin, että no, tässä ollaan jo valmiiksi masentuneita, että tuskin sieltä mitään tulee. Varsinaista masennusta, sellaisena, millaiseksi sen kuvittelin, ei tullutkaan. Sen sijaan tuli ”herkistyminen”. Tunteet ovat vähän kokoajan pinnalla niin hyvässä kuin pahassa. Itku tulee 100 kertaa helpommin kuin ennen, kaikki vauvat ja vauvoihin liittyvät uutiset, kuvat yms. koskettavat.

En oikein kestä ajatusta nälkää näkevistä vauvoista tai pienistä lapsista. Ei ole mukava nähdä kenenkään kärsivän, mutta kärsivää pientä ihmistä en kestä yhtään. Yksikin uutinen tai kuva surullisesta tai huonosti voivasta vauvasta tuntuu ihan hirveälle, se palaa aina mieleen pitkänkin ajan päästä ja tekee olon surulliseksi. On ihan kamalaa, jos joku vauva jää ilman rakkautta, huolenpitoa tai tuntee kipua. Pieni ei ymmärrä ja elää niin hetkessä tunteella. Käy niin kovasti sääliksi 🙁 Vauva rakastaa vanhempiaan niin paljon ja omakuva rakentuu sen mukaan, miten häntä kohdellaan.

On tietysti hetkiä, kun ei jaksaisi kuunnella sitä huutoa. Saattaa jopa suututtaa ja ajtella, että jää sitten siihen yksiksesi huutamaan. Sitten sitä tulee ”järkiinsä” ja tajuaa, että vauva huutaa huonoa oloaan- apua, ei kiusallaan. Niin kuin nyt:D joten täytyy mennä.

No laitan tähän lopuksi iloisia kuvia meidän pikku kuninkaastamme <3

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *