Huoli vauvan kehityksestä

Pikaisia kuulumisia tässä rustaan, kun tuntuu, ettei koskaan ole aikaa blogillekaan. Enemmänhän tämä on sellainen inspis juttu. No, meillä harjoitellaan kääntymistä. Vauva ei oikein ole kovin innostunut kääntyilijä, viihtyy siis turhankin hyvin selällään maailmaa ihmetellen. Viihtyy kylläkin myös vatsallaan, jos sillälailla laitetaan, mutta ei tunne kääntymiselle pakottavaa tarvetta. Pöngertää itsensä mahalleen vain, jos leluilla houkutellaan ja vähän avitetaan jalasta. Mutta, kaikki ajallaan. Pääasia, että on terve ja voi hyvin!

Sitä silti miettii, että mitä on tehnyt väärin. Joskus ammoisina alkuaikoina, meitä neuvottiin aina nostamaan ja laskemaan vaavi kyljen kautta, se on kyllä unohtunut varmaan 99% kerroista… Se kuulemma auttaa vauvan koordinaation kehityksessä, lieneekö tässä sitten syy 😮 Joidenkin vauvathan kääntyy jo ennen 4 kuukautta ja meillä lähestytään huolestuttavasti jo 6 kuukautta, eikä sitä kuuluisaa pyörähdystä kuulu edelleenkään. 4 kuukautis neuvolassa sanottiin, että ei kaikki vauvat vielä siinä iässä käänny. 5 kuukautis taasn, että kääntyy pienellä avustuksella. Saas nähdä, mitä sanovat parin viikon päästä, kun on 6 kuukautis neuvola.

On se meidänkin vauveli kuitenkin jotain uuttakin oppinut… Varpaat nimittäin ovat löytyneet ja menevät suuhun asti! Vatsallaan ollessaan nousee myös käsien varaan ja pyörii sitten kellon suuntaan, jos se kieriminen ei sitten ole hänen juttunsa. Tai ehkä hän on vaan niin älykäs, että tietää liikkumisen olevan tässä maailmassa turhaa. Joka paikkaan kärrätään kaiken maailman rattailla ja kotteroilla, miksi siis itse vaivautua liikkumaan… 😀

PS. Oon kokeillu vauvan kakkovaippojen pesussa etikkaa ja ainakin kakkatahrat lähti pois 😮 ja haju myös, en tosin tiedä riippuuko väkiviinietikan toimivuus kappaleen materiaalista. Se itse tehty pesuaine, jota piti kokeilla ”lähipäivinä”, no se antaa vielä odottaa itseään (oon vaan ollut niin laiska ;()

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *